Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!

Tiszabábolna község polgármestereként köszöntöm Önt! Örülök, hogy településünk érdeklődésére tart számot.

Tiszabábolna Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a történelmi Borsod vármegye kisebb tájegysége, a “Borsodi Mezőség” Tisza menti részének kis települése. A Kiskörei Vízlépcső felépítése után keletkezett természetvédelmi területhez, a Tisza tóhoz is kapcsolódik.

2004 februárjától az újonnan megalakuló Mezőcsáti Kistérség Többcélú Társulásának tagja. A szomszédos településekkel (Tiszadorogma és Tiszavalk) körjegyzőséget alkot 2004. június 30-tól, ahol a székhelytelepülési teendőket látja el.

A lakosság lélekszáma csökken, viszont a hétvégi ház tulajdonosok száma örvendetesen növekszik. A község víz-, gáz-, telefon- és szennyvízcsatorna- hálózattal rendelkezik. A települést körülvevő táj a Tisza-tó létesítése után is hagyományos ősi állapotában maradt meg, nagy része természetvédelmi terület. A Tisza Szajla-Holtág szabadvízi strandja a fürdőzés kedvelőinek nyújt kikapcsolódást. Lehetőség van sétahajózásra, csónakázásra, horgászásra. Tiszabábolnáról a Fehérló-tanya felé haladva, kis kerülőt téve tipikus szikespusztai mozaikos gyepet találunk. Több védett madár található, mint a vörös és kékvércse, a szalakóta, a búbos banka. A Tiszabábolnaiak ősi mestersége a pákászat. A településen több éves hagyományra tekint vissza a Tisza-tavi Fesztivál megrendezésre tartalmas kulturális és sport rendezvényeivel

Reméljük, hogy a községbe látogatók jól fogják érezni magukat, megkedvelik, s visszatérő vendégként üdvözölhetjük őket. A szálláslehetőséget többek között a Pákász Vendégház és a rendkívül igényes Bortanya biztosítja.

Hencz Zsolt

polgármester

Tiszabábolna Községi Önkormányzat
Elérhetőségeink:
  +36 (49) 356 908
   3465 Tiszabábolna, Fő út 113. 
  hivatal@tiszababolna.hu